Friday, September 16, 2011
Blog baru -----> trigyy [dot] com


besarnya lubang

Assalamualaikum~

dari jauh aku menghampiri satu traffic light di satu simpang. aku melihat lampu yang bebentuk bulat itu masih berwarna merah, aku membuat keputusan untuk berhenti. sebaik sahaja aku menghampiri garisan putih, tangan kiri aku automatiknya menarik brek sebelah kiri dan motor aku berhenti, dan kaki kananku diletakkan atas jalan raya untuk dijadikan sebagai tongkak.


1 minit.....


lampu berbentuk bulat tadi telah bertukar warna kepada warna hijau, aku terus memulakan perjalananku. dari jauh aku nampak sebuah kereta toyota unser dihadapanku.aku menghampiri dan mengekori rapat kereta tadi. aku berada betul-betul dibelakang kereta tadi dengan jarak 1 meter setengah.hampir 100 meter aku mengekori kereta tadi dengan jarak yang sama di antara kami. aku melihat jarum merah pada meter motorku berada pada kedudukan 70km/j.selepas 100 meter, tiba-tiba, aku ternampak satu lubang yang sangat besar diatas jalan raya yang baru sahaja dilepasi oleh kereta dihadapanku..arghhhhhhhhh.... dum dum dum dumemmm, aku still selamat. aku still dapat teruskan perjalanan tanpa menbaringkan badan aku diatas jalan raya itu.
p/s: motor aku macam dah problem je..huhu.. nasihat aku, jalan folo kenderaan dihadapan anda dengan jarak yang dekat. BAHAYA!! 

Tuesday, September 13, 2011
Blog baru -----> trigyy [dot] com


Sani Express Kuala Terengganu > KajangAssalamualaikum~ perjalanan aku pada malam ni adalah ke kajang dari bandar kuala terengganu bersama Bas Sani Express yang semestinya berwarna merah dan hitam.Perjalanan yang bermula dari hentian bas MPKT kuala terengganu ini akan mengambil masa lebih kurang 8 jam dan akan mula bertolak pada pukul 10 malam.tiket bas sani  express dari kuala terengganu ke kajang berharga RM43 (EURO 10). hahahahaBlog baru -----> trigyy [dot] com


Restoran Ikan Tiga Rasa di Kuala Terengganu > Warong Abang Damak

ikan tiga rasa,ikan siakap, ikan siakap tiga rasa


Assalamualaikum~ malam semalam aku dengan family aku keluar makan-makan kat salah sebuah restoran di bandar kuala terengganu. menu utama kami ialah ikan tiga rasa.so, restoran pilihan kami adalah warong abang damak di hadapan sekolah rendah sultan sulaiman II, kuala terengganu. tapi aku tak faham kenapa dia tulis warong.. hahha..restoran ni juga ada seafood antaranya kerang, sotong, udang dan pelbagai jenis ikan. antaranya, pari, ikan siakap, ikan selar, ikan kerapu dan macam-macam lagi.so, ikan pilihan kami adalah ikan siakap masak tiga rasa. kami ambil saiz L sebab kami hanya 4 orang.. hahak3.. (saiz ni aku tipu)lain-lain lauk yang diminta adalah kangkung masak belacan dan telur dadar dua.


" telur tu kasi dua ye bang" - aku yang order.. gila suka telur dadar.

Monday, September 12, 2011
Blog baru -----> trigyy [dot] com


tiba-tiba beli berita Harian hari niAssalamualaikum~ nak cerita yang hari ni aku tetiba beli berita harian.. hahha. tak pernah-pernah beli pom sebelum ni. nape aku tetiba beli??sebabnya, aku nak tengok 10 senarai lagu raya untuk beraya bersama wak AG dan Usop. apa tu? Hot FM nak bagi RM500 kalau dapat teka tajuk lagu raya yang akan dinyanyikan oleh Wak AG dan Usop.
Sunday, September 11, 2011
Blog baru -----> trigyy [dot] com


Shopping after Raya

Assalamualaikum~ petang tadi aku keluar bershopping di bandaraya pesisir pantai, bandar kuala terengganu. aku keluar cari beberapa helai jeans.


mula-mula, aku ke Astaka Mall. puas aku godek-godek mall tu. tapi tak jumpa jeans yang menarik. then, aku buat keputusan untuk ke The Store Mall.


once aku masuk The Store Mall, aku jadi gila sekejap sebab banyak choice.. hahhaha.. aku godek-godek beberapa helai jeans. lastly, aku beli dua helai jeans jenama Oxen. erk, jenama apa tu? hahha.. lantak la.


masa nak pergi bayar seluar jeans tu, mata aku tertarik kat sehelai baju kemeja. aku tak fikir panjang. beli ajer. heehehe.

oxen, jean oxen, jean oxen, jeans, jean, chargers shirt, baju chargers, seluar, pant, kemeja


p/s: mesti ramai yang tak percaya yang kuala terengganu banyak MALL.. hihihihi

Related Posts with Thumbnails