Sunday, August 14, 2011




Blog baru -----> trigyy [dot] com


[Pelik] 5 Gambar Haiwan Berwarna Aneh





Assalamualaikum~ senarai haiwan dibawah adalah benar. tapi, penceritaannya adalah rekaan semata-mata.


Beruang Purple. Haiwan ini dipercayai terkena simbahan sisa nila oleh tuannya sendiri semasa ia berseronok bermain bersama-sama Pan (Anak Beruang). Tuannya berkata, mereka menjadi semakin popular selepas kejadian tersebut kerana banyak pihak media bertandang kerumahnya.


Buaya Orange. Haiwan liar ini pula dipercayai dicat oleh tuannya pada rusuhan BASAH 4.1 baru-baru ini. Tuannya berkata, ia bagi menunjukkan bahawa beliau tidak menyebelah mana-mana pihak.


Sejenis Cicak Merah Biru. Haiwan ini adalah salah satu haiwan didalam kategori cicak dan ia dipercayai bertukar warna kepada warna spiderman selepas menonton Filem Spiderman. Persoalan, adakah haiwan ini menginginkan satu kelebihan seperti Spiderman? nak tunggu cicak ni cakap, memang tak r.. hahhaha


BITIK warna-warni. bitik adalah nama gabungan burung + itik. pada zaman atuk nenek bitik ni, tuan kepada atuk bitik mengidam makan donut chef mat Gebu pada detik munculnya pelangi

dia makan donut itu sambil melukis gambar bitik. tiba-tiba, cat watercolornya tertumpah ke atas bitik dan warna itu melekat as keturunan bitik itu. kesian-kesian.. # idea oleh : Marniza, Massaari, Eyda




Serangga Pink. serangga ini dipercayai melarikan diri daripada familynya dan telah terperangkap dengan pinky momma. oleh sebab itu, serangga ini menukarkan warnya bagi mengikut tema pinky momma.. hehe. #idea oleh : Massaari






Comments
26 Comments

26 kritikan:

Pendamba Mawar said...

giler ar itik tu...cam lukisan..haha

Eyda Syahida said...

yang tu sebab dye lahir time pelangi keluar kot. sebab tu badan dye kalerful.. hahaha

pastu belalang tu, dye feminin sangat ke sampai jadi kaler pink?? aigoooo... =='

kaizen said...

cengkerik tuh tengok citer pink panther & krn terlalu obses dgn kaler pink beliau meminta tukang cat untuk mengecat diri beliau....

trigyy said...

@Pendamba Mawar

hhahhaha... mu r tu lukis orkk.. kan kan

trigyy said...

@Eyda Syahida

erk.. emm.. akan dprtimbangkan.. hehhe

trigyy said...

@kaizen

cerita menarikk.. emmm.. tp tggu yg laen2 dlu.. hehhe

anies marniza said...

meh nak try reka citer hihi...

1st pic:
ia bukan sebarang itik kerana ia telah dikacukkan dengan burung dan dikenali "butik" iaitu BUrung+ iTIK.. colour dia jadi menarik tertarik ia mmg deboom adalah kerana seorg budak sekolah tertumpah water colour mase pertandingan mewarna pada zaman dinasor lagi..
;p

2nd pic: binatang tuh rase dier kene bg sokongan utk selamatkan hutan dr dimusnahkan oleh org x bertanggungjawab thats y dia protes cat badan colour hijau <== ok x kelakar ;p

trigyy said...

@anies marniza

1st story sgt2 mnarik... akn dipertimbangkan.. tggu yg laen dlu.. thnx yaar..

alif haris said...

haha mcm kartun je dorang tu :D

trigyy said...

@alif haris

diorang? diorang ke haiwan? hehhe

ummi anum said...

cantik betul cengkerik tu..pink lgi..

jom baca entri kemenangan ttg hadiah dari europe tu kat sini.
http://mahalucky79.blogspot.com/2011/08/hadiah-dari-europe-dah-sampai.html

trigyy said...

@ummi anum

cntek ea.. plain sgt la.. hhehe

Pateh Adnan said...

alaaa, buaye tu mesti die dah berendam dalam lumpur dulu tuu. haha ;p

farah hanim said...

mak aih
beruang tu purplenye kaler die
hehe :D
yg itik tu comel la plak
colourfull
mebi kene color ngn warne faber cstle kot
hahha :D

Nurmaisarah Ismail said...

Berminat pulak tgk beruang wrna purple tuh dgn belalang yg trlebih feminin :)

trigyy said...

@Pateh Adnan

hahhha.. lumpur? xkn jd cmtu skli.. kn2

uMi_atiQaH said...

belalang ka yg wrna pink tu..?nmpak cntek semcm ja..haha

trigyy said...

@farah hanim

sme jwpn mcm slh stu komen diatas.. hehhe

trigyy said...

@Nurmaisarah Ismail

bruang ngn blalang ea.. hhehe

trigyy said...

@uMi_atiQaH

entah la ape tu.. not sure.. hehhehe

mas saari said...

burung tu mesti terlebih makan donut pelangi Chef Mat Gebu...hehehehee

belalang tu pulak mesti selalu masuk blog pinky momma... bila tertarik ngan blog tu terus dia cat pink badan dia! heheheeeee

trigyy said...

@mas saari

hehhhe.. okeyh.. noted!

izfanora said...

kenapa bitik? tak butik? hihihi..

pink tue mmg lawa sangat2..

trigyy said...

@izfanora

oh, btol jgk. knp bkn butik.. hehhe.. btw, tu cite org. hehhe...

lawa ea..

Nyamuk Terbang said...

cicak tue mcm pkai kasut jer...
spiderman msti rsa tercabar tgk nie

trigyy said...

@Nyamuk Terbang

hhahha. spider smbur cicak ni ngn sarang dia tu.. hahha

Related Posts with Thumbnails

:: Latest Post ::