Friday, May 21, 2010
Blog baru -----> trigyy [dot] com


.: kena pecat sebab gemuk :.

Seorang lelaki, Lance Padersen mendakwa dia dipecat daripada bekerja di sebuah kilang gula kerana memiliki tubuh yang gemuk. Dia yang berumur 57 tahun pada mulanya bekerja sebagai pemandu trak angkat susun di kilang Golden Circle itu tetapi ditukarkan ke bahagian makanan dan minuman pekerja.

Tuesday, May 18, 2010
Blog baru -----> trigyy [dot] com


.: musuh dan teman syaitan :.

Telah diceritakan bahawa Allah s.w.t. telah menyuruh iblis laknatullah datang kepada Nabi Muhammad s.a.w agar menjawab segala pertanyaan yang baginda tanyakan padanya. Pada suatu hari Iblis laknatullah pun datang kepada Baginda s.a.w. dengan menyerupai orang tua yang baik lagi bersih, sedang ditangannya memegang tongkat. 

Monday, May 17, 2010
Blog baru -----> trigyy [dot] com


.: 10 solat yang ditolak :.

Rasulullah s.a.w.  telah bersabda yang bermaksud : "Sesiapa yang memelihara solat, maka solat itu sebagai cahaya baginya, petunjuk dan jalan selamat dan barangsiapa yang tidak memelihara solat, maka sesungguhnya solat itu tidak menjadi cahaya, dan tidak juga menjadi petunjuk dan jalan selamat baginya."
(Tabyinul Mahaarim) Rasulullah s.a.w.  telah bersabda bahawa : "10 orang solatnya tidak diterima oleh Allah s.w.t., antaranya :

Related Posts with Thumbnails