Tuesday, August 2, 2011




Blog baru -----> trigyy [dot] com


Pendaftaran Agen TOPUP serendah RM20 by Reload 1 Malaysia









Assalamualaikum~ Reload1Malaysia ni syarikat abang cheq. kalau korang ada berminat nak register as penjual topup, boleh la register kat sini.

Sejarah abang cheq: dulu, dia just sorang agen topup yang jual topup macam biasa. lama-kelamaan dia naik dengan bisnes dia. sekarang, dia dah ada syarikat sendiri. umo dia baru 23 ok. usahawan muda. yang paling best, dia dah dapat lebih kurang RM4000-RM5000 per month sekarang.



adik-beradik yang menjadi agen dibawah syarikat dia:

cheq: jual topup kat hostel kolej. not bad. hahhaha.
kakak cheq: dia sorang cikgu, dia jual topup kat cikgu-cikgu laen and bdk skolah..
abang ipar & kakak yang laen: kerja kat office. setiap hari mesti ada staff yang nak topup.
adek cheq: jual topup kat hostel kolej jugak. korang pom tahu kan, students mesti nak topup dengan segera.



mesti korang nak taw keuntungan yang kami dapat kan? keuntungan tu, xda la banyak sangat. tapi, lama-lama, banyak la jugak. ok. cheq cerita dari awal k.

Pakej + harga Pendaftaran:
SM = SUPER MASTER (RM390)
MD = MASTER DEALER (RM230)
MA = MASTER AGEN (RM100)
AR = AGEN RETAIL (RM20)

Pendaftaran agen biasa iaitu agen retail hanya RM20 seumur hidup. so, cheq cerita pasal agen retail dulu as basic untuk korang.

Contoh: keuntungan penjualan celcom ialah 2.75%. it means, korang beli celcom dengan harga RM9.725 tapi korang jual dengan harga RM10. so, korang akan untung RM0.275 bagi setiap penjualan kredit celcom(RM10).

memang korang rasa macam sikit. tapi kalau 10 orang topup dengan korang satu hari, korang dah dapat 2 ringgit lebih satu hari. kalau dah 10 hari, korang dah dapat semula modal pendaftaran. take it easy.. hehhhe.

pakej yang berbeza akan mendapat keuntungan yang berbeza. more details about Product & Profit.



mesti korang tertanya-tertanya. kenapa Super Master, Master Dealer and Master Agen mahal sangat? 

sebabnya macam ni:

Super Master: boleh register ahli baru untuk pakej SM, MD, MA, AR
Master Dealer: boleh register ahli baru untuk pakej MD, MA and AR
Master Agen: boleh register ahli baru untuk pakej MA and AR
Agen Retail: boleh register ahli baru untuk pakej AR sahaja.

mesti korang tertanya lagi, so what? hahhahha. sebabnya, korang akan mendapat 100% hasil pendaftaran ahli baru.

sebagai contoh: korang adalah ahli Agen Retail dan korang berjaya mendaftarkan ahli baru untuk pakej agen retail jugak, korang akan mendapat RM20.

contoh 2: korang adalah Master Dealer, korang berjaya mendaftarkan ahli baru untuk pakej MA, korang akan dapat RM100.

contoh 3: korang adalah Super Master, korang berjaya mendaftarkan ahli baru untuk pakej SM jugak, korang akan dapat RM390.

so, sekarang korang mesti dah faham kenapa harga pendaftaran SM, MD and MA agak tinggi kan.



so, kalau korang nak details yang lebih lanjut, korang boleh ke website Reload1Malaysia .








Comments
12 Comments

12 kritikan:

Popoi said...

minat bisnes,, tpi tgh study~~ ^^

trigyy said...

@Popoi

time study la besh bisnes2 nie.. hehhe

PinKy MoMMa said...

va va va..edie dh start bisnes ni :)
masyukkk ar raya nanti hehehe

wanbu said...

wahhhh... mmg bagus bisnes nie

dulu penah join bisnes mcm nie ada ngan company lain.. mmg tak dinafikan cepat dpt untung..

tp syarikat dulu tue dia punyer no server asyik masalah jerk.. madah tuko nombor. naik pedup dah.. org kengkadang nak urgent top-up no server buat problem jerk..

hope perkara nie tak jadi pd program nie... almaklum la, bl ramai yg guna mmg mudah heng la..

saje kongsi pengalaman :)

trigyy said...

@PinKy MoMMa

hahhahk3.. edi tukang paw akk ngn abg jer.. hehhehe

trigyy said...

@wanbu

thnx sharing... hehhe =]

mas saari said...

memang untung bisnes ni...
member akak pernah ajak akak join!

trigyy said...

@mas saari

oh.. so, akk join tak skrg.. hehe

艾米拉/Cik Mierae said...

cam besh je.... ;D seumo hdp rm20!!!...murah2.. ;D

trigyy said...

@艾米拉/Cik Mierae

mmg murah.. xda hal la tu.. hhehe

Love hurt aeNnn said...

xde modal laaa nak join.. teringin jugak nak bt bisnes topup nie.. tapi nnti lahh. tgu masuk u dulu.. kikikiki

edie , meh laaa tpup sepluh... ;)

trigyy said...

@Love hurt aeNnn nanti nk join. jgn lupa dtg regis sini yea.. hehe. erk. kne pow plk.. hehhe

Related Posts with Thumbnails

:: Latest Post ::