Tuesday, March 1, 2011




Blog baru -----> trigyy [dot] com


Tips untuk Jejaka: Hasilkan body sasa









Wah, Fahrin ahmad menjadi pilihan dalam post ini. Post ini bertujuan memberi sedikit-sebanyak ilmu kepada kaum lelaki untuk menghasilkan bentuk badan yang sasa. Hanya sasa je taw, bukan berotot macam orang pergi Gym. Seperti Fahrin, beliau begitu segak tapi xda la berotot mana pom kan. So, korang amalkan tips dibawah.

Secara phscology, lelaki akan kembali bersemangat jika mereka jumpe tips baru untuk mereka. Dan mereka akan lakukannya, walaupun tidak sampai seminggu.. hihi.. (gurau)


1. Side-to-Side Lunge


Berdiri tegak seperti ini sambil membuka langkah seluas bahu. Tangan dipinggang.


Then, turukan badan ke sebelah kiri dan kanan. Ulang cara ni sebanyak 2 kali dan 10 kali untuk per side per set. Faham x ayat tu? kiranya, untuk 1 set, 10 kanan dan 10 kiri. Lakukan dua set.


2. Inverted Push-Up


Bersedia dalam posisi seperti itu. Rapatkan sedekat mungkin tangan dengan kaki anda. Kalau rasa-rasa tak boleh, jauhkan sikit tangan dari kaki, ikut kemampuan masing-masing.


Then, turunkan muka anda kebawah selama 10 kali untuk satu set. Lakukan push-up ini sebanyak 2 set. Kali pertama buat benda ni, merah muka-muka.. hahha


3. Close-Grip Push-Up


Bersedia dalam posisi macam tu, dua-dua tangan didekatkan. Tarik nafas dalam-dalam.


Then, turunkan badan sebanyak 10 kali dan ulangi sebanyak 2 set. Penat-penat.


4. Crunch


Bersedia dalam keadaan posisi seperti itu.


Naikkan sedikit sahaja kepala dan tahan selama beberapa saat. Then turun. Ulang sebanyak 15 kali untuk 2 set.

Sekian sahaja Latihan yang simple. Sekali tengak rasa macam malas nak buat sebab dah boring buat tapi tak tough-tough jugak kan. Jangan putus asa, kamu akan berpuas hati kalau anda lepas buat latihan no.2. Tunggu next traning dimasa hadapan. OK. Done!

"Selamat Mencuba"









Gift Store:





Comments
10 Comments

10 kritikan:

Zinedine Zaiddin said...

Nak pumping2 memang x larat laa..hahaha

TrigYy said...

hahaha.. buat je sikit2x.. lama2 bes r..

blogger addict said...

hahaha...menarik2...nk kena wat selalu nie...klu x turun semula....

TrigYy said...

hahaha... try2x.

wanbu said...

perghhh... dah wat
rase nak terkeluar hah isi perut

niela masalahnya wat push-up pas makan haha.... =_=

TrigYy said...

hahaha... jgn wt pas mkn..
lpas bbrapa jam lpas mkn..
bru besh~

shahsyaz said...

woahhhahaahahahhaaa...


tips yg sgt bergune kpd lelaki...

- LIANA ASIF - said...

jgn smpi jd mcm body ahli2 gusti dah le.. tkut tgok..
mcm fahrin, oaron aziz, fizo k, ok la.. hehe

trigyy said...

@shahsyaz

prmpuan pom boleh jgk.. no hal..

trigyy said...

@- LIANA ASIF -

klu ringan2 cmneh. xkn jd smpi mcm ahli gusti pom.. hhehe

Related Posts with Thumbnails

:: Latest Post ::