Friday, June 17, 2011




Blog baru -----> trigyy [dot] com


Kereta masuk Tasik sebab percaya GPS








Assalamualaikum~ tetibe pagi ni aku nak baca paper kat kosmo online. jumpe satu tajuk menarik, Kenderaan tenggelam kerana pemandu percaya GPS.

hey kawan! orang kata, bawak kete tengok depan, bukan tengok GPS. tengok GPS sekali sekala dah la. bajet jalan dalam GPS sama dengan jalan betol. sungai / tasik / pantai dalam GPS tak beralun or berombak macam real life. hahhaha.

hahhahha. entah macam mana la boleh taksub sangat dengan GPS tu. ini gambar "kenderaan tenggelam kerana percaya GPS".



Kenderaan tenggelam kerana pemandu percaya GPS, gambar kereta masuk tasik, gambar kereta tenggelam, gambar kereta terbabas, gambar kereta accident, gambar kereta kemalangan, gambar kereta hanyut,gambar kereta masuk sungai, gambar kereta masuk parit


Berita Penuh:





WASHINGTON - Sebuah kenderaan utiliti sukan tenggelam di dalam sebuah tasik dekat Taman Mercer Slough di sini kelmarin selepas seorang daripada tiga wanita yang memandu kenderaan itu mengikut laluan yang ditunjukkan menerusi Sistem Penentu Kedudukan Global (GPS).

Kejadian itu berlaku pada awal pagi semasa mereka tersesat dalam perjalanan untuk kembali ke sebuah hotel.

Pemandu kenderaan tersebut menyangka dia memandu di atas jalan raya semasa mengikuti arah panduan menerusi GPS.

Namun, kenderaan itu bergerak memasuki sebuah tasik.

Ketiga-tiga wanita itu menggigil selepas mereka berjaya keluar dari kenderaan tersebut yang kemudian tenggelam ke dalam tasik berkenaan.

Sebuah trak tunda tiba di tempat kejadian pada kira-kira pukul 5 pagi namun kenderaan tersebut sudah tenggelam ke dalam tasik.

Ia kemudian ditarik keluar dari tasik tersebut dengan menggunakan trak penunda itu.








Comments
20 Comments

20 kritikan:

cik pulau said...

errkk.. mcam ni ppun ada. konon terlampau canggih...
last2..ehmm...

trigyy said...

@cik pulau

hahhhha. ada je klau nak jadi.. ntah pape je.. hahha

zyra toink toink said...

pin pin!!! haha . :)

trigyy said...

@zyra toink toink

npe pin pin ni? nak masuk tasik jugak ker? hehhe

Aman Ibrahim said...

hahahaha~
kalau jpj ada, dah kene leter..
Eyes on road sir not on gps?

Nurul Amira said...

hahahaha , pulak dahh . ksiannnye . lain kali xyah la gune gps . bnde cmni bkn btol sgt

yadz said...

hahaha... tu diaaa penangan teknologi yang superbb..

habsahharun said...

tak payah guna gps..
guna instinct jer..kehkehkeh..

NURUL AINI NORAZMAN said...

wakakaka~apa punya orang da,.mcm ni pon ada,.hahaha

trigyy said...

@Aman Ibrahim

ada jugak JPJ nak marah klu accident cmneh? hahha

trigyy said...

@Nurul Amira

tau takpe.. bukan update stiap saat pom.. GPS-GPS..

trigyy said...

@yadz

mmg superb tknologi nie... hahhha

trigyy said...

@habsahharun

guna instint? ok jgk... tp kdang2 je ok.. hahha.. signboard kn dah ada kan.. hoho

trigyy said...

@NURUL AINI NORAZMAN

hahhaha.. ada la tu kot. apa nk jadi. huhu

mas saari said...

lawaklah pulak!
dia ingat GPS tu canggih sgt kot boleh bgtau ada tasik di depan..adoi!

trigyy said...

@mas saari

hahhaha.. taw takpa.. apa punyer owg la nie.. hehhe

umi atiqah said...

hahaha..lwk tol ahh..tgk gps sgt,kan dh msok tasik..hehe

trigyy said...

@umi atiqah

hahha.. GPS kan baguih sgt, sbb tu dy prcaya

Zinedine Zaiddin said...

Memang most of the time GPS ni mengarut dan bising aje. haha

trigyy said...

@Zinedine Zaiddin

hahhahha... aah, bising2 ajer..

Related Posts with Thumbnails