Saturday, April 2, 2011




Blog baru -----> trigyy [dot] com


Nuffnang vs Solat








Korang tengok post aku sebelum nie? Pasal nuffnang tu? Aku buat post tu sebelum aku tidow. Biasa la kan, perkara yang last sekali kita buat sebelum tidow akan terbawak-bawak dalam mimpi. Ape yang aku bermimpi adalah, solat-solat aku tersenarai dalam BE nuffnang.


Aku terfikir jugak, kita berusaha sungguh-sungguh dapatkan BE nuffnang dan macam-macam kita lakukan. Sebab ape? Sebab kita nampak "current earning" BE kita. Kenapa tak dengan solat kita? Adakah cukup nak bawak ke hari perhitungan nanti?

Kalaulah kita boleh nampak "earning" solat kita sekarang kan? Mesti kita berusaha sungguh-sungguh jugak macam kita berusaha dapatkan BE nuffnang kan. Ramai yang frust sebab tak dapat BE nuffnang tu, tapi ada tak yang frust dengan solat dy? Bekalan solat tak cukup? Ada? Fikir-fikirkan lah yea. Aku just nak share ape yang aku bermimpi malam tadi.  

Nak dapatkan BE nuffnang tak salah, just nak bagitahu yang solat pom kita kena ambil berat juga k..
Renung-renungkan. Selamat Beramal.





Comments
34 Comments

34 kritikan:

Nisa' Pasir Gudang said...

Ya ampuuuuunnnn...n3 yang sgt bagusss utk peringatan bersama. Saya pun nak ingatkan kwn2 sy juge..sy linkkan ke sini eh

Cik Diana said...

wah! best n3 nie..
btl jgk ckp kamu.. sy pOwn baru terpikir mcm tuh.. hehe

nuffnang vs solat..
thumbs up!

trigyy said...

@Nisa' Pasir Gudang

okeyh.. hihi

trigyy said...

@Cik Diana

mmg hidayah la kn.. huhu

Chegu Zubir said...

nice entry penuh berhikmah...dan penuh dengan peringatan...memang kita digalakkan mengingatkan antara satu sama lain

jom baca dan komen
.:Harga Minyak Naik Lagi....Apa Komen Anda???:.

*cik cilipadi_hafizah* said...

mesti semua org hari2 buka PAGE BE SOLAT kan. nk cek brape byk pahala dpt..huhu..smuanya mesti berkira-kira..
tapi keikhlasan kita lama-kelamaan akan bkurg, sbb tamak nak BE pahala
yg lebih byk smpi lupe nk beramal...hem..

follow cni..

trigyy said...

@Chegu Zubir

kongsi ape yg patot

trigyy said...

@*cik cilipadi_hafizah*

aah kan. msti solat dah jd tak ikhlas.. thumb up

FaKArePa!n said...

pedas btol entri ni.. rasa mcam kena jarum dart atas dahi.. sob3

trigyy said...

@FaKArePa!n

seimbangkan lah dua2x.. tak salah..

chii said...

wahh..bagus nya n3 ni..walaupn x secara menyeluruh...tp ada ar kena tempiasnya sket2

trigyy said...

@chii

kena pada diri sndiri jugak sbnrnya.. dapat mmpi lagi tuu..

yad'z said...

<---- tak pentingkan BE sebab... tak de nuffnang.... huhu.... solat keutamaan dan kewajipan!! heheh

trigyy said...

@yad'z

yes. that's rite

diyana said...

suka entry ni.suka3!!! ^^

Salfiza said...

terbaik!!
BE tu kita nmpak pulangannya dalam bentuk wang,
solat tu kita tak nampak dgn mata kasar tapi kita dapat rasa dalam hati.
sebab tu ramai memilih kejar BE dari kejar solat..
eh dah asar kt sini,solat yok!

trigyy said...

@diyana

tQ2x..

trigyy said...

@Salfiza

yes. that's rite

Mutiara Bernilai said...

salam..

sgt2 stuju..
sbb kita 'xnampak' list dosa n pahala kita..

sbb kita 'xnampak' mcm ne neraka n syurga..

sbb,,Allah sdg n memang mnguji kita dgn perkara2 yg 'xnampak' tu..

dan Allah juga xdpt kita zahirkan..

nice entri,tQ!

trigyy said...

@Mutiara Bernilai

memang btol kata anda...

terima ksih krana membaca

nelly said...

Nice beb entri ni !
=)

nur said...

TERBAIK. harus dikongsi lagi. Nanti...,

solo molo said...

untuk renungan bersama...
jangan nak kejar dunia samapi akhirat diabaikan...

trigyy said...

@nelly

tQ..hihi

trigyy said...

@nur

sila2x..

trigyy said...

@solo molo

yes.. that's rite...

Muslimah Optimis said...

sangat terbaik kamu.. macam biasa nak share kat Laman MO.. thax...

trigyy said...

@Muslimah Optimis

sila2x...

meaw said...

fuhhhh,terbaik...kadang-kadang kita ni manusia yang lagha ...so,ingat mengingat adalah penting sesama kita,terima kasih :)

onie folloe blog u :)

Syuk Ry said...

aise.. makan dalam ni.. huhu.. nice one bro..

trigyy said...

@Syuk Ry

hihi.. jgn makan dlam sgt..

Shira Afya Hashim said...

LIKE ! :)

sha said...

pesanan mimpi yg baik tu.. hihi~

a ah, sebab kita nampak la kita rasa ianya berbaloi dan perlu usaha. klu ibadat nmpak??? erm..

trigyy said...

@sha

that's rite..

Related Posts with Thumbnails

:: Latest Post ::