Sunday, March 27, 2011




Blog baru -----> trigyy [dot] com


Aku hampir makan Babi








Susah jugak duk negara orang ni, macam-macam boleh jadi. Nak dijadikan cerita, time dinner semalam aku hampir makan babi. Oish.. Oke, kat sini, tempat tinggal campur je laki, perempuan, jantan, betina, afrika, china, jepun, egypt, france dan macam-macam lagi. Then tempat masak kami share satu kitchen untuk satu floor. Ini adalah tempat kejadian.


Semalam, selepas masak, aku dengan kawan cina laki dari Malaysia makan-makan dan ada la sorang dari mana ntah kulit gelap join kami. Kami sembang-sembang sambil sorang perempuan dari negara China tengah masak kat situ. Then laki yang kulit gelap  tu baik hati pulak share makanan dia kat perempuan china tu. Bagus la share-share makanan kan. 

Tapi kan, lepas perempuan china tu siap masak, dia letak sikit makanan dia dalam pinggan kami. Itu berlaku secara tiba-tiba sebab sebelum ni dia tak pernah pom buat macam tu. Maybe sebab nak balas jasa laki kulit gelap tu kot.

Then kami tanya:

Member aku: "What is this?"

China: "Liver"

Aku: "Liver of poulet?"

China: "Oh no, PIG!"

Poulet tu word french, maksud dia ayam. Kalau la itu ayam, aku memang tak makan jugak sebab maybe dia beli yang tak halal punyer. Tapi, PIG! demm.. Mujur laki cina malaysia tu faham akan Islam, dia terus cakap.

Member aku: "U amek la pinggan i, kita tukar"

Aku: "Okeyh!"

Pinggan cina malaysia ni suci lagi dari bende-bende macam tu. Oh, lupa kawan aku yang kulit gelap masa tu dah habis makan makanan yang perempuan China tu bagi. Hahahaha...Selamat aku dari bende-bende macam tu.





Comments
23 Comments

23 kritikan:

tiQz said...

nasib baik............. sigh....~~

adwafarahin said...

cuak juge bile bace...hehe
sebaik kamu terselamat
alhamdulillah

solo molo said...

Alhamdulillah...
naseb baek tanya dulu...
kalo tak tanya, mesti naya...



entry terbaru > http://solomolo.blogspot.com/2011/03/femes-wa-cakap-sama-lu.html

WanFadhilah said...

hah?!! syukur, nasib tanya dulu sblm makan.. huhu.. bukan takat negara luar, negara sndiri pun kena hati2 jugak. huhu

aiex sepet said...

hampir termakan dan termakan tuh da jadi perkara yg normal klau duk luar ngre kn?

klau yg x jage sngt bab2 mkn len la...yg amek berat pun..masih boleh terlepas pndg.hehe

*ak x prnh lagi.hehe

Niesa Lovecrew said...

OMG!nasib baik...syukur la...=)

Anonymous said...

Alhamdulillah..nasib baik bertanya..mmg Allah masih memelihara kamu. bersyukurlah~

trigyy said...

@tiQz: memang nsib baek sungguh

@adwa: Alhamdulillah

@solomolo: memang kena tanya bnde2 cmneh

@fadhilah: syukur.. yes. kt mne2 kena jaga

@aiex: hihihihi

@nisa: sykur

@anonymous: Alhamdulillah

Syuk Ry said...

fuhh.. giler ar.. nasib baek lah kn.. :)

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

perghh..serius bahaya bro..

alhamdulillah tak berlaku =)

zikeryhassan said...

alhamdulillah. Allah masih jauhkan kau dari benda2 tu semua

Dekcik said...

huhu..nasib baik lah kan..

Kimi Yun said...

kuss semangat....
mjur tanya...lau x,ish3...

zyra toink toink said...

uishhhh!!!!!!! nsib baik kan. -.-'

SofieyAzwa said...

Wahh bahaya giler! Sesuka hati je perempuan cina tu kan..Hurm

eyjalukman said...

tu laa ,
dudk luar ngara mmg bnyk cabaran kan ?
amek course ap ?

trigyy said...

huhuhu.. memang cabaran,... nasib baik ..luck tggi..

@eyja: elctrical+elctronic engg

Yuni Aisyah said...

Syukur Alhamdulillah x termakan lg....bab nie perlu berhati2...

shah-kayrul said...

nasib baik tak makan lagi....

aiman rashidd said...

nasib baik bro :)

hahaha . btw beware after this :)

siti nadzirah maasom said...

fuhhhh... nasib baik...
hati2 lain kali...

Amira Anorah said...

dah tu..member sorang tu makan la? homaigoodd...

tu la orang kate, kita kalau kat negara orang kena peka... iman pon kena kuat..
tgk la..dalam satu rumah pon campur laki pompan kan..hmmm

trigyy said...

@Amira Anorah

hehhehhe. baik ustazah..

Related Posts with Thumbnails

:: Latest Post ::