Saturday, April 2, 2011




Blog baru -----> trigyy [dot] com


Hasil BE Nuffnang dalam masa sebulan






Hahahahaha... Digi Super Reload berakhir dengan RM 11.73. Sikit je nie. Kalau korang tengok blog-blog otai mesti banyak. Satu BE mesti RM50 boleh dapat. huhuhu.. Mesti Digi Super Reload menyesal letak iklan kat blog aku sebab blog aku punyer traffic tak tinggi pom. Tak sampai seratus pom tiap hari. Kalau lebih seratus pom mesti kurang 150. Tu pom kalau aku rajin promote link blog nie. Ape la nasib dua BE lagi tu, harap-harap la lebih sikit dari yang Digi nie. Value sekarang still dirahsiakan sebab malu.. haha.. Tapi, siapa yang belum dapat BE, aku just nak bagitahu ape yang aku buat k. Tak taw la jadi ke tak, tapi tula yang aku buat.

Tips Nuffnang daripada Trigyy
  • Letak ketiga-tiga iklan nuff pada tempat yang betul. Letak iklan atas-atas sikit. Kalau korang lah yang buat iklan tu, korang nak ke iklan korang ada kat bawah-bawah?
  • Update survey & biodata. Masa korang jawab soalan-soalan tu, korang pandai-pandai la agak ape yang advertiser nak cari. Contoh aku buat, aku tengok banyak iklan movie. So aku cakap la blog aku ni ada review movie walaupom ada satu jer.. hihhihi
  • Masa isi form tu jugak, korang psycho la advertisers sikit, korang cakap blog korang ramai strangers datang sebab blog ko unik. Traffic korang makin hari makin meningkat. UV ko meningkat walaupom sikit.
  • Advertisers suka blog yang Unique Visitor (UV) tinggi bukan visitors biasa. So, aku letak banyak word "strangers", dan cakap "strangers" akan datang sebab ni sebab tu. Goreng la.
  • Kalau korang tak dapat pape jugak. Korang send email (tickets) ke nuffnang suruh diorang review blog korang. Aku ari tu send dua ticket pada waktu yang sama tapi sabotaj dua perkara berbeza. Lepas tu terus dapat BE, selepas bertahun-tahun tunggu BE, tak dapat-dapat.
  • Then, korang kena bermain dengan SEO jugak. Baru "strangers" betul-betul datang. Aku belum pakar lagi bab tu, lain kali klu ada ilmu sikit. Aku share lagi.

Ok. Sekian.. Selamat Mencuba!

Lain-Lain Tutorial:








Comments
17 Comments

17 kritikan:

ardinihumaira said...

congrats :)

Kimi Yun said...

tensen sebab BE tak naik2 wlwpn dh staun,,

zyra toink toink said...

tudiaa... tertojol bijik mata nak baca eh! 0.o

YUL said...

peh, mmg terbaik

trigyy said...

@ardinihumaira

terima kasih..

trigyy said...

@Kimi Yun

sama la dlu, tapi skrg dah brubah.. hihi

trigyy said...

@zyra toink toink

npe t'tonjol pulak? hihi

trigyy said...

@YUL

tak baik lagi ni, kena improve lagi nie..

mizzkechique said...

trm ksh!!! =)

nora amila ghazali said...

waaaa... tq atas tips nie na...

Liza @ Adzriel AB said...

dah buat semua...tak de pun... belum rezeki lagi kot. sabor je la..

trigyy said...

@mizzkechique

sama-sama

trigyy said...

@nora amila ghazali

sama-sama...

trigyy said...

@Liza @ Adzriel AB

truskan usaha anda...

yad'z said...

tak layannn.... sebab tak pasang mr nuff.. hahahahaha

trigyy said...

@yad'z

bagus budak nie.. haha

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

ahahah..men tipu nih.. kalau sy nuffnang kompem x bg BE tu kat kamo. kekekek :p

Related Posts with Thumbnails

:: Latest Post ::