Tuesday, September 20, 2011




Blog baru -----> trigyy [dot] com


apa perlu dibawa untuk buat kad BSN yang baru





semalam.

kwn aku: jom teman saya buat kad bank BSN. saya punya kena curi la..
aku: oke..



Di Hadapan BSN

sampai dihadapan pintu BSN, aku menolak pintu kaca itu yang ada tertera word "push". kami melangkah masuk kedalam BSN sambil memerhati bilangan orang ramai yang sedang menunggu giliran mereka.



Dalam BSN

setelah masuk dalam BSN, mata kami meneliti setiap penjuru dalam BSN untuk mencari mesin nombor giliran. dari jauh, kami nampak mesin tu dan terus kearahnya.


kami melihat ada satu button diatas mesin tu yang tertulis 'A'. kami menekan button itu dengan harapan nombo giliran kami akan keluar.

treet, treet - sekeping kertas putih keluar dari mesin itu.



sedang menunggu giliran, aku tergerak hati untuk bertanyakan pegawai disitu terlebih dahulu sebelum giliran kami tiba.


kami lihat ada seorang pegawai dihujung sana yang keseorangan tanpa pelanggan. kami terus kearah dia dan bertanyakan hasrat kami..


aku: bang, kad dia hilang. kalau nak buat baru, kena isi borang pape tak?
pegawai: emmm, buku bank bawak?
aku: awak, buku bank ada bawak? 
kawan: tak, ada kat rumah.. - kami melihat kearah pegawai dengan muka kesian
pegawai: buku kena bawak. itu syarat kami..



ok, sekian. kalau nak buat kad bank BSN yang baru yang disebabkan hilang atau dicuri, buku bank jangan lupa dibawa.









Comments
18 Comments

18 kritikan:

Pendamba Mawar said...

haha..:) buku bank ye ok2

Cik Asma BLuppy said...

memang free2 je kan pergi sane.. hahaha

FaKArePa!n said...

mesti pulang dgn hampa neh..hihi

trigyy said...

@Pendamba Mawar hehhehe.. oke

trigyy said...

@Cik Asma BLuppy mmg free2 je pom.. hehhe.. tp smpat g tgok wyang dlu.. hehe

trigyy said...

@FaKArePa!n tak. g tgok wyang lpas tu.. hehhe

FizaFizz said...

kawan ke ehemmm! lalalalala~ :P
oooooooooo..baru tahu kena bawak buku bank :O kih3

mas saari said...

kena bawak buku bank??
rasanya kalau bank lain tak perlu kot...huhuhuhuuu

Kathy Tuah said...

err..rasanya bsn je mcm tu kut? sbb rhb dgn bank islam x bagi buku bank pun masa bukak account..

trigyy said...

@FizaFizz kwn ehem2x.. hahak3..

trigyy said...

@mas saari tula. bank laen tak perlu kot.. huhu

trigyy said...

@Kathy Tuah rasanya mcm bsn shj jgk.. huhu

FizaFizz said...

haha! kan! dah agak! :P

Edy Fee said...

mcm mane leh hilang.hurmmm
mmg la kna bawak buku bank

trigyy said...

@FizaFizz hehehe.. malu

trigyy said...

@Edy Fee dia kne pick pocket.. huhu.. tu yg tak taw tu.. hehe

Niena Pengembara Ilahi said...

hehehe ok... kalo nk wat kad kena bwk buku ye anak2

trigyy said...

@Niena Pengembara Ilahi hahhak3.. ngade..

Related Posts with Thumbnails