Saturday, March 26, 2011




Blog baru -----> trigyy [dot] com


Waktu Europe berubah kerana Radiasi Jepun







Gambar ni ada kena-mngena dengan tajuk ker? Kompem la tak da, tapi duit tu syiling EURO, so ada la jugak kena sikit kan. Eh, kenapa Nuklear kat Jepun meletup berkait dengan Europe pulak. Oh! Tidak, kompem tajuk diatas adalah mengarut semata-mata. Tetapi europe sekarang memang akan berlaku perubahan waktu.

Esok aka 27/3/2011, europe akan +1 hour dalam setiap watch. Kenapa berlaku macam tu? sebab sekarang kat sini sudah masuk musim bunga, bunga-bunga dah mulai tumbuh, dah cantek-cantek. Pokok-pokok yang kering tak daun sebelum ni dah kembali pulih..hihi..

Apa kaitan pulak musim bunga dengan +1 jam? Memang takda kena mngena tapi inilah kenyataan. Mereka ingin menyelaraskan balik waktu seperti dulu kala. Sebab sekarang, matahari dah terang baru nak pergi kerja, kalau dulu, gelap lagi dah pergi kerja. Eh, korang mesti tak faham kan. Korang tengok perubahan waktu solat subuh dibawah. Hihihihi.. Waktu kerja still sama 9-5 p.m.

Le Creusot, France Prayer times: Jan 2011
Le Creusot, France Prayer times: Feb 2011
Try tengok perubahan mendadak (+1) pada 27/3/2011
Le Creusot, France Prayer times: March 2011






Comments
7 Comments

7 kritikan:

faRhah.THE.gREaT said...

haha. tajok kemaen gempak! :D

adwafarahin said...

besar jugak perubahan ek

Syed Hilmi Syed Yahya said...

peh...mcm x percaye pown ade ngn perubahan 2 coz berubah smpai 1 jam...

Chegu Zubir said...

sungguh berkuasa Allah yang Maha ESa

trigyy said...

yes.. aturan sngt teliti.. siang dan malam sangat t'atur

Awan Biru said...

Begitulah keadaan di negara 4 musim. Lain musim, masa pun kena selaras balik.

siti nadzirah maasom said...

perubahan yang mendadak... biase2kan lah diri anda....

Related Posts with Thumbnails