Wednesday, August 10, 2011




Blog baru -----> trigyy [dot] com


[Video+Gambar] Pelajar Malaysia Dirompak & Dipukul di London 8/8/2011








Assalamualaikum~ kalau korang perasan kan, sekarang ada rusuhan yang sangat besar di London. dan dianggarkan 3000 pelajar Malaysia yang still ada kat sana.


nak dijadikan cerita, semalam edi ada tengok satu video sorang budak kena rompak di rusuhan london. mula-mula, ta taw pom itu budak malaysia. ok fine, tengok je la.. kesian tengok budak tu kena rompak..


tetibe tadi, edi tengok berita jam 1. rupe-rupenyer budak tu budak Malaysia yang ada kat sana. nama dia ashraf haziq. diceritakan yang budak tu berbasikal dengan kawan-kawan dan ingin pergi ke rumah kawan untuk berbuka puasa.


tapi niat baik mereka bertukar kepada kejadian buruk. apabila sekumpulan samseng lebih kurang 20 orang menyerang mereka... sekarang ni, budak tu dirawat di hospital dan mengalami kecedaraan di rahang..




korang tengok video ni...





updated : nama dia Asyraf Haziq, 20, student ACCA Kaplan College [dimaklumkan oleh MAJZ]







Comments
16 Comments

16 kritikan:

izfanora said...

sian budak tue.. dah lah jauh dr keluarga..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

subhanallah..mujur tak teruk..moga mereka disana selamat..huhu~

trigyy said...

@izfanora

tula psai.. sian dia.. huhu..

trigyy said...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid

aminn. harap-harap mcm tu la...

PinKy MoMMa said...

tak pe dunia dia lepas..ang tgk akhirat nanti..jgn harap..grrrr kesian budak tu..

smga mereka diperantauan di lindungi slalu..aminnn

trigyy said...

@PinKy MoMMa

edi pom b'harap mcm tu... jgn merebak smpi satu england sudah.. huhu

Majz said...

Nama die Asyraf Haziq, 20, student ACCA Kaplan College : ) tp kecian kan die, broken jaw... huhu get well soon asyraf!

yad'z said...

kesian ek.... dah lah kat perantauan... bulan2 puasa lak kene macam ni.. hurm...

trigyy said...

@Majz

thnx for da info yarr..

trigyy said...

@yad'z

tu r.. mmg dugaan2x.. huhuhu

mas saari said...

kesian dia kan?
dugaan di bulan ramadhan ni..

trigyy said...

@mas saari

ujian dlm ramadhan.. agaar dia diperkuatkan iman...

ajak said...

Betol2 ujian tok dia..mmg simpati sgt kat asyraf..dh la jauh dr fmly..kene pkl tu skt gler..

trigyy said...

@ajak

betol tu.. msti rsaw gile family dia kt m'sia ni..

Aslin's Life said...

kesian asyraf, masa tgk video tu rase mcm nak nengis je.. :(

trigyy said...

@Aslin's Life

huuhuhu.. kan kan.. ksian dia.

Related Posts with Thumbnails

:: Latest Post ::