Tuesday, March 1, 2011




Blog baru -----> trigyy [dot] com


Tips: Dapat banyak Comment setiap Post





.
.
.
Setiap blogger mengharapkan komen bertubi-tubi ke dalam setiap post mereka. Banyak factor yang menyebabkan post anda peroleh komen atau tidak. Antaranya post tidak menarik. Saya mengaku yang my post juga tidak menarik sebab tu komen pom kurang. Tapi masalah ni pada diriku sendiri bila aku nak komen kat post blog lain.

"pehe dop ?"

Post anda semua kebanyakkan menarik tapi masalah bila nak komen. Bila blogger lain nak komen post anda, blogger tu terpaksa menunggu page loading untuk kali kedua. Tambah lagi bila ada verification code. huhu.. Cara yang akan saya tunjukkan ni sudah ramai blogger buat, tapi masih ramai lagi blogger belum buat.

Just sharing.

"ce citer, ce citer"



1. Setting comment anda kepada pop-up window. Tidak lah page loading berat sangat. Makin mudah blogger lain nak komen post anda.


Dashboard >> Setting >> Comments>> choose Pop-Up Window


2. Lain-lain setting terpulang la sebab page loading untuk komen dah tak berat lagi. peace =)

3. Contoh Pop-Up Window


Apabila seseorang blogger click comment pada post anda. pop-up window akan keluar.

"selamat mencuba"







Gift Store:





Comments
21 Comments

21 kritikan:

Faztee Danisha said...

I'LL TRY

Farhana Sahri said...

kompom byk??hehehee...

salam perkenalan dari sy..lalala

TrigYy said...

@farhana: kalau xbanyak pom, ada la skit.. hihi

Taste Of Life said...

sharing is caring..thanx=)

TrigYy said...

wc.. peace =)

Siti Noraisyah said...

ade 'muka' siti kat situ... hehee.. ^^

TrigYy said...

@siti: commentor contoh kan.. hehe

Raihana Izzati said...

stuju.

bila blog2 guna pop-out window,,

rs best skt nk comment.

blh refresh2 siap.

tggu tuan pny blog reply.

dah jd mcm fb=)

TrigYy said...

tuan dah reply nie.. hihi

thnx sbb stuju.. peace =)

Ujang9897 said...

haah kan..senang nak komen mcm blog kau ni...=)

blog aku pun tak ramai komen..=(

TrigYy said...

@ujang: bnyk kot komen kt post tuan hmba.. huhu.. sbb sume post menarik

Nava.K said...

tq for the info.

Syamil Johan said...

baguih la tips hg..mmg baguihla

Biey said...

cara pop up window lbih senang dan mesra alam..hihi..dah lama guna cara nie.. nice tips..

TrigYy said...

@nava: wc

@syamil: haha.. tq2x

@Biey: dat's rite

faiz said...

thanks for the info..

Yus said...

huhuhu...i like.Ada unsur-unsur hantu mak limah....

... said...

as salam..
hm..betul tu. cari button comment
taqpi saya ni jenis jarang berblog =)

farahinshabuddin said...

waaaa~ bagus2!! thnx!! ^^

Epola said...

blog sy mmg dh lme dh pop-up komen. jom jom jomm serbu! haha. eh eh, brader ore klate eh? wuhuuu, ambo pom ^^

singgah dari ;
EPOLA : jum singgah balek? :)

TrigYy said...

@Epola

hmba orag ganu.. hahhaha

Related Posts with Thumbnails

:: Latest Post ::