Sunday, May 9, 2010




Blog baru -----> trigyy [dot] com


.: Surat Seorang Ibu :.






kalau ada error occured, find thumbnail tajuk "surat seorang ibu"

sedikit kekeliruan mngenai tarikh hari ibu pada tahun ini..mse ak mtrik dlu2, ak ad tulis hari ibu kat blkg gmbar mak ak..."2nd sunday in mei", and hari bapa kat belakang gmbar ayah ak, "3rd sunday in jun". so, tahun ni, tarikh hari ibu jatuh pada 9 mei 2010. tapi x penting pom smua 2, hari ibu ni sptotnya pda tiap2 ari, x gitu?? [ayat nk slmat,tkot info silap..haha] . berbalik pada tajuk, video ni da lame kot ad, tp ak je yg baru tgk,..so, sempena hari ibu tahun 2010, ak bwat entry ni,,,silakan tonton video pndek diatas, klu video lambat loading, bace petikan dibawah [ aku tolong taip ape yang ditulis pada surat dalam video ni ]..

"Surat Seorang ibu"
(bold: petikan dalam surat)
(italic: jalan cerita video)

[takbir raya, 2 orang anak balik beraya]
[melihat sepucuk surat diatas meja,mereka membacanya]

untuk anak2 yang mak sangat rindukan, masa berlalu sangat cepat sekali,
mak teringat kerenah adek, suke sangat maen doktor-doktor,
sampai corong air mak pom dia buat maen doktor-doktor,
adek minat sangat nk jadi doktor, tapi selalunya, mak yang jadi doktor adek,
doktor yang ada bila-bila masa yang diperlukan,

[dialog adek: "adek nk bljar rajin-rajin, bila da besar, adek nk jadi doktor,
kalau mak sakit, bila-bila masa bole rawat mak"]

kadang kala, mak bertanya, adakah nanti anak-anak bole lakukan perkara yang 
sama kepada mak,
mak minta maaf kalau mak terlalu mendesak adek dan along
untuk belajar bersugguh-sungguh,
adek rajin, along pula, selalu merungut,
suatu hari tu, along merungut lukisan along x cantek,
dan mak tolong along, walaupom along cakap lukisan along x cantek,
pada mak, itulah lukisan paling cantek yang mak pernah lihat,
along nak jadi photographer, along kata, nak amek gambar keluarga selalu,

[ramadhan 2007]

sekarang,
along dah jadi photographer yang berjaya, tapi..
kite belom amek gambar sekeluarga,
sementara itu, lukisan along tu, mak gantung dalam bilik mak,
itulah, satu-satunya gambar keluarga kite yang mak ada,
masa yang berlalu sangat cepat,
along dan adek dah pom berjaya [nada sebak]
cuma kadang-kala bukan mak x taw adek dan along sibuk,
[deringan call]
tapi mak ni, sunyi sangat,
[angkat call, tapi line terputus]
orang ada cakap mak gila, tunggu anak-anak setiap hari,
kerana pada mak, itulah hiburan mak,
ada juga mak mendail separoh jalan,takot sangat menganggu adek dan along,
mak taw anak-anak mak sibuk,
tapi, [batuk]
suatu hari tu, mak memang terdesak,
sakit mak semakin terok, jadi mak telefon anak-anak,
tapi seperti biasa, semuanya sibuk,

[perbualan fon]
adek: hye mak, mak apa khbar
mak: mak sihat,cuma......
adek: mak, nanti adek telefon balik, ada patient tengah tggu la..

bila mana, mak rasa penghujung sudah tiba, mak cuba nak cakap,
mak rindu sangat kt adek dan along,

[tasbih yang dipegang jatuh+lagu sudirman sedih]

jika berdosa mak membesarkan kamu berdua,
mak pohon adek dan along,
ampunkanlah mak..

[lagu sudirman]





Comments
4 Comments

4 kritikan:

cik syara.oke! said...

sedih ouh video neh.
penat ak nangis. T_________________T

eDie said...

taw xpe~
ak pom sebak gle mula2 tgk video nie~
hu3~

safwan yg bajet cool said...

ak x sedih pon..mungkin sebab x bc lagi.hahaa

eDie said...

safwan2..bace la, kompem ko akn trse 6t~

Related Posts with Thumbnails