Tuesday, March 15, 2011




Blog baru -----> trigyy [dot] com


Mudahkan Blogger lain ke Blog anda






blogging, tip for blogger, Tips, blog tutorial, SEO, tip for SEO


Aku nak sambung topic Kesilapan Blogger Membuat Exchange Links!! or komen by mdaha. Dia ni bagus dalam SEO dan anak-branak. Bro mdaha kita dah cerita macam mane nak dapatkan backlink iaitu apabila anda nak komen, jangan guna google akaun tapi guna Name/URL. 

Backlink tu berguna bila seseorang nak search something di search engine like google,yahoo, dan lain-lain. Contoh post kamu ada pasal Rosyam Noor, Fasha Sanda, Aznil, Siti Norhaliza dan lain-lain, kalau backlink page korang banyak, mesti berada di first page of search engine. Aku tak pandai sangat bab-bab SEO ni. So,   korang tanya mdaha lagi besh.

Bab komen tadi, korang disarankan guna Name/URL tetapi, ada jugak blog yang disable Name/URL kan? So, jangan putus asa. Korang still leh tinggalkan link by using HTML code. Contoh:


blogging, tip for blogger, Tips, blog tutorial, SEO, tip for SEO


blogging, tip for blogger, Tips, blog tutorial, SEO, tip for SEO

See. Korang still dapat tinggalkan link korang. Tuan Punyer Blog pom senang nak pergi blog korang. In case ShoutBox xda.hihihi. Tak perlu susah-susah kena bukak Profile korang dulu. Contoh URL:


<a href="URL anda">Ayat korang</a>





Comments
14 Comments

14 kritikan:

hana said...

mmg x bape nk phm la pasl SEO nh..
tp apsal x leh gune google acc???
x bape nk phm la..

Raihana Izzati said...

Hey,, dat was a gud tips.

thanks;)

esa said...

maklumat berguna ni bro. mudah bloger lain nak ke blog kita. terus cuba ni.

Rozita said...

tima kasih bagi tips berguna ni..selalu tertanya2 camne org buat..

Nour Akmal said...

anyway..nice tip...=)

hanim roslan said...

mekaseh tuk tuto ni...

Nyze 二ザ Crazee said...

nice one.
tambah ilmu saya..
^^

cik mieza said...

hye..nice info.nk try komen kt cnie la..jd x.. :)

Awan Biru said...

Terima kasih saudara.

nida said...

thanx...hehe...

cik gini said...

terbaikkkk!!!

trigyy said...

@cik gini

hehhehe

Siti Suriani said...

tak paham.. =.='

trigyy said...

@Siti Suriani

tak fhm ker? huhuhu

Related Posts with Thumbnails

:: Latest Post ::